2021. december 10., péntek

Kevin Bacon amerikai színész fiatal korában

Kevin Bacon (Philadelphia, 1958. július 8. –) Golden Globe-díjas amerikai színész.

Kevin Bacon a pennsylvaniai Philadelphiában született 1958. július 8-án. Ő a legfiatalabb az 5 testvére mellett. Anyja, Ruth Hilda (született Holmes; 1916–1991), általános iskolában tanított és liberális aktivista volt, míg az apja, Edmund Bacon, építész volt. Bacon 17 évesen (1975) elment otthonról hogy felépítse színházi karrierjét New Yorkban, Circle-nél a Square Theater Schoolban. Elhatározása, hogy színész legyen nehezen jött össze. Filmdebütálása az 1978-as, Party zóná-ban volt, azonban nem vezetett azonnali hírnévhez, ami után vágyódott. A Search For Tomorrow (1979) és a The Guiding Light (1980–1981) című televíziós sorozatok néhány részében is szerepelt.

1982-ben nyert Obie díjat nyert a Forty-Deuce című darabért, ami utcai csalókról szólt, és hamarosan debütált a Slab Boysban, az akkor még ismeretlen Sean Penn-nel és Val Kilmer-rel. Ugyanebben az évben Barry Levinson Az étkezde című filmjében szerepelt olyan nagyszerű színészekkel, mint Steve Guttenberg, Daniel Stern, Mickey Rourke, Tim Daly és Ellen Barkin – A filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. Az étkezde lefesti 9 fiatalember életét az 1950-es évekből, akik nagyon jó barátok gyerekkoruk óta, ám életútjaik fokozatosan távolodnak egymástól. Messze a legcéltalanabb a csoportból a goromba, szarkasztikus Fenwick (Kevin Bacon). A filmben nyújtott alakítása hozzásegítette az 1984-es Footloose (Gumiláb) főszerepéhez, amely jegypénztárakat robbantott.






















Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...