2021. december 11., szombat

James Franco amerikai színész fiatal korában.

James Edward Franco (Palo Alto, Kalifornia, 1978. április 19. –) amerikai színész, rendező, producer és festőművész.

A legidősebb Franco fiú a kaliforniai Palo Altóban látta meg a napvilágot 1978. április 19-én. Anyja Betsy, költő és író, apja, Doug Franco portugál és svéd származású. Anyai nagyanyja galéria tulajdonos az ohiói Clevelandben. Franco Kaliforniában nőtt fel két öccsével, Tommal és Dave-vel, majd 1996-ban a Palo Altó-i középiskolában érettségizett. Végzősként ő kapta a "legjobb mosoly" címet. Aztán a Los Angeles-i állami egyetemre jelentkezett angol szakra, ahol színjátszást tanult. Szülei ellenzésére az első év elvégzése után James otthagyta az egyetemet, hogy "igazi" színésszé váljon és órákat vett Robert Carnegie-től.

Az egyetem otthagyása után Franco tizenöt hónapig fejlesztette magát, majd elkezdett meghallgatásokra járni Los Angelesbe. Így kapta meg 1999-ben egyik első szerepét a nem túl hosszú életű, de annál sikeresebb fiatalsorozatban, a Freaks & Geeksben. Mióta a sorozat véget ért a színész élete egyik legnagyobb mulatságaként tartja számon ezt az időszakot életében. 2000-ben megkapta az első főszerepet a Whatever It Takes című romantikus vígjátékban, ahol megismerkedett exkedvesével, Marla Sokoloff-fal. 


























Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...