2021. december 14., kedd

Frank Sinatra amerikai énekes és színész fiatal korában.

Frank Sinatra, születési nevén Francis Albert Sinatra (Hoboken, 1915. december 12. – Los Angeles, 1998. május 14.), többszörös Grammy- és Oscar-díjas, olasz származású amerikai pop–dzsessz énekes és színész, akit az egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatással bíró 20. századi zenei művésznek tartanak.

Olasz bevándorlók egyetlen gyerekeként született 1915-ben. Tanulmányaival már 16 éves korában felhagyott, hogy énekelhessen. A Hobokeni Négyekkel tehetségkutató versenyt nyert, de mivel önálló karrierre vágyott, elhagyta őket és kezdetben egy kis étteremben énekelt.

Igazi pályafutását a Harry James-szel és Tommy Dorsey-vel az 1930-as évek végén kezdte. Az 1940-es évek elején-közepén lett sikeres szólóénekes. Az 1950-es években csökkent iránta az érdeklődés, de 1954-ben karrierje új lendületet kapott, amikor a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat ítélték oda neki a Most és mindörökké c. filmben nyújtott alakításáért.

 





















Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...