2021. október 24., vasárnap

Jocelyn Lane angol színésznő és modell az 1950-es '60-as években.

Jocelyn Lane (született Jocelyn Olga Bolton; Bécs, 1937. május 16. -) osztrák születésü angol színésznő és modell.

Apja Brit John Bolton olajipari dolgozó, anyja Olga Mironova zongoraművész. Amerikai és orosz felmenőkkel rendelkezik. Egy testvére van, Mara. New Rochelle-ben nőtt fel és tanult, majd tizennégy éves korában Nagy-Brittaniába költözött, ahol táncosnak készült.

Tizennyolc éves korára Jackie Lane néven már befutott modellnek számított, ám később mégis saját nevét használta,minthogy volt egy névrokon már a szakmában. 1964-ben szerepelt a Playboy magazinban. 

Filmes karrierjét 1954-ben kezdte a for Better, for Worse-ban. A következő években olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint a The Gamma People, a The Truth About Women, a Lángoló hegyek, a Jet Storm, az Operation Snatch, az Ali baba kardja, a Tickle Me és A mák virága is virág.

1966-ban Memphis-t játszotta az Aranyeső Phantom Hillben-ben. 1969-ben a Hell's Belles Cathy-je volt. 1970-ben Luisa Rojasként láthattuk a Land Raidersben, majd ugyanebben az évben szerepelt utoljára visszavonulása előtt az A Bullet for Pretty Boy-ban, melyben Betty-t alakította.

1973-ban összeházasodott Alfonso Hohenlohe-Langenburg herceggel, akivel egy gyermekük született Arriana hercegnő és 1985-ig éltek együtt.


















































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...