2021. május 16., vasárnap

Olivia Hussey angol színésznő az 1960-as, 70-es években.

Olivia Hussey (született: Olivia Osuna; 1951. április 17.) angol színésznő.

Argentína fővárosában, Buenos Airesben született. Andrés Osuna operaénekes és Joy Hussey elsőszülött gyermek volt, később született egy öccse. Kétéves volt, amikor szülei külön váltak egymástól. Hétéves korában öccsével és édesanyjával Londonba költöztek. Itt is nőtt fel, katolikus nevelést kapott. A londoni Italia Conti Akadémián tanult öt évig színjátszást.

Hivatásos színészi karrierje tizenhárom éves korában indult, később felvette édesanyja vezetéknevét. Tizenötéves korában Franco Zeffirelli rendező ötszáz színésznő közül választotta ki őt Júlia szerepére. A főszereplésével készült Rómeó és Júliat 1968-ban mutatták be, alakításáért egy évvel később Golden Globe-díjat kapott. Fontosabb filmjei közé tartozik még a Fekete karácsony és a Halál a Níluson.

A tévészerepek sem kerülték el, 1990-ben szerepelt a Stephen King: Az című minisorozatban. Kiemelkedő alakítást nyújtott a Teréz anya - A szegények szolgálója című tévéfilmben is, melyben magát Teréz anyát alakította.

A színésznő háromszor ment férjhez, mindegyik házasságából egy gyermeke születettet. 1991-ben kötött házasságot David Glen Eisley rockzenésszel, akivel azóta is együtt él.































Forrás: vitang.es

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...