2021. január 24., vasárnap

Virginia Mayo amerikai színésznő az 1940-es '50-es években.

 Virginia Mayo (született Virginia Clara Jones; 1920. november 30. - 2005. január 17.) amerikai előadóművész és filmszínésznő. A 40's években az ő főszereplésével készültek a Warner Bros legnagyobb filmsikerei. 

Édesapja Luke Jones, újságíró, édesanyja pedig Martha Henrietta Rautenstrauch. Hatéves korától kezdve nagynénje táncoktatásain vett részt. A Soldan High School-ban érettségizett. Ezután a St. Louis Municipal Opera fellépője lett. 1947-ben összeházasodott Michael O'Shea-vel, akivel egy gyermekük született, Mary Catherine.

Filmes karrierjét 1943-ban kezdte a Follies Girl-ben. A következő években olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint a Jack London, az Anyámasszony katonája, A hercegnő és a kalóz, a Botcsinálta bokszoló, az Életünk legszebb évei, az Egy férj fellázad, a Walter Mitty titkos élete, a Smart Girls Don't Talk, A zene szerelmese, a Flaxy Martin, a Colorado földjén, a Fehér izzás és a Red Light.

1950-ben Julie Benson-t alakította a Backfire-ben. Egy év múlva ráosztották Barbara Wellesley karakterének megformálását az Őfelsége kapitányában és Ann Keith-ét az Along the Great Divide-ben. Az 1950-es években rengeteg filmszerepe közül Cleopatra megelevenítése volt a legemlékezeteesebb a The Story of Mankindben.

Utolsó munkája 1997-ben volt látható a The Man Next Door-ban. 2005. január 17-én hunyt el szívelégtelenségben.



































Forrás: vintagenewsdaily, wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...