2021. január 9., szombat

Sheila Ryan amerikai színésznő az 1940-es években.

Sheila Ryan (született Katherine Elizabeth McLaughlin , 1921. június 8. - 1975. november 4.) amerikai színésznő, aki több mint 60 filmben jelent meg. 

18 évesen Hollywoodba költözött, hogy színésznő lehessen. 1945-ben összeházasodott Allan Lane-nel, akivel egy év múlva elváltak. 1950-ben egy rövid ideig Edward Norris felesége volt. 1952-ben hozzáment Pat Buttramhoz, akitől két lánya született: Kerry és Sheila.

Filmes karrierjét 1939-ben kezdte a What a Life-ban. Az 1940-es években olyan filmekben láthattuk, mint az Elsodort ember, a Golden Hoofs, a Dead Men Tell, a Dressed to Kill, a Téli szerenád, a We Go Fast, a Nagyágyúk, a Lone Star Ranger, a Song of Texas, a Deadline for Murder, a The Big Fix, a Ringside és a Joe Palooka in The Counterpunch.

1951-ben Carolyn Palmer bőrébe bújt a Fingerprints Don't Lie-ban, majd Ginny O'Donnell volt a Mask of the Dragonban. Szerepet kapott a Gold Raiders és a Jungle Manhunt című filmekben is. 1953-ban Lila-t alakította az On Top of Old Smoky-ban és Lola Rikert a Pack Train című filmben. Ezt követően főként sorozatokban tűnt fel. Utoljára 1958-ban jelent meg Carmen Flores szerepében a Street of Darknessben.

A színésznő tüdőbetegségben hunyt el.




























Forrás: vintag, wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...