2021. január 17., vasárnap

Candice Bergen színésznő és divatmodell az 1960-as, 70-es években.

 Candice Bergen (Beverly Hills, Kalifornia, 1946. május 6. –) amerikai színésznő és divatmodell.

Bergen az Amerikai Egyesült Államokban, Kaliforniában, Beverly Hills városában született. Anyja, Frances Bergen (születési neve: Frances Westerman) Powers-modell volt. A hatvanas és hetvenes években modellként kereste a kenyerét, és olyan magazinokban pózolt, mint a Vogue, de egyetemista korában Miss Universitynek is választották.

Édesanyja Frances Bergen (Westerman), egykori modell, aki Frances Westcott néven ismert a szakma.  Édesapja Edgar Bergen, egykori színész, humorista. Ehy testvére van Kris Bergen (1961).

Candice 1966-ban debütált A csoport című drámában, Joan Hackett, Elizabeth Hartman és Shirley Knight mellett főszerepelt, illetve Steve McQueen partnere volt a Homokkavicsokban. A következő években Claude Lelouch drámájában, az Élni az életért-ben, Lewis Gilbert Szerencsevadászok-jában, a Testi kapcsolatokban, az Egy lány Chicagóban, a Lóverseny winchesterre és musztángokra-ban, az Oliver története-ben, a Gazdagok és híresek-ben szerepelt.

1985-ben Elaine Conti szerepét alakította a Hollywood Wives mini-sorozatban, ezt követően kisebb epizód és mellékszerepekben feltűnt a Szex és New York-ban, az Esküdt ellenségek és az Esküdt ellenségek - Az utolsó szó jogán, a Jogi játszmák és a Doktor House sorozatokban.

2000-ben egy ex-szépségkirálynőt alakított Sandra Bullock mellett a Beépítet szépség-ben, majd 2002-ben Patrick Dempsey édesanyját formálta meg a Mindenütt nőben. 2003-ban a Flört a fellegekben, az Apósok akcióban és a Footsteps című filmekben szerepelt. 

2008-ban szerepet kapott a Szex és New York című sorozatból készült mozifilmben, valamint a Nők-ben.

Candice 2009-ben egy esküvőszervezőt alakított A csajok háborújában, melyben Kate Hudson és Anne Hathaway kűzdenek meg június 6-ért. A következő évben ismét édesanyát alakít, ezúttal Anna Paquin és Dianna Agron anyukáját játszotta el a Romantikus lelkekben, melyben Katie Holmes és Josh Duhamel évődnek egymással. 

2014-ben A Merry Friggin' Christmas című vígjátékban, 2015-ben pedig a Beautiful & Twisted majd 2016-tól a Rules Don't Apply és a Pearl című filmekben volt látható. 2017-ben az Újra otthon, majd 2018-ban a Book Club és a Lapham Rising című filmekben kapott főbb szerepeket.






























Forrás: vintagenewsdaily, wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...