2020. július 22., szerda

Selena Gomez amerikai színésznő és énekesnő.

Selena Marie Gomez (Grand Prairie, Texas, 1992. július 22. –) mexikói származású amerikai színésznő és énekesnő.

Selena Marie Gomez Grand Prairie-ben, Texas-ban született, Ricardo Joel Gomez és a korábbi színpadi színésznő, Amanda Dawn "Mandy" Cornett lányaként. (Édesanyja 16 évesen szülte.) 

Gomez elsőként Gianna szerepében mutatkozott be a Barney és barátai c. sorozatban, 2002-től 2004-ig. Ezt követően Gomez olyan filmekben kapott rövid szerepet, mint a Kémkölykök 3-D – Game Over 2003-ban, majd 2005-ben a Walker, a texasi kopó – Újra akcióban-ban. 2006-ban vendégsztárként tűnt fel a Zack és Cody élete című Disney Channel sorozatban, 2007-től 2008-ig pedig a Hannah Montana-ban jelent meg. Ezt követően Gomez a Disney Channel Varázslók a Waverly helyből című televíziós sorozatában szerepelt. A sorozat kritikai és kereskedelmi szempontból is sikeres volt, amellyel Gomez számos díjat és jelölést kapott. Gomez később feltűnt számos Disney Channel sorozatban és filmben beleértve a Jonas Brothers: Living the Dream-et (2008) és a Disney Channel Games-et (2008). 2009-ben Gomez megjelent a Hercegnő védelmi program című filmben és a Varázslók a Waverly helyből – A film-ben, mielőtt megjelentette az első stúdióalbumát Selena Gomez & the Scene: Kiss & Tell címmel. Az album kereskedelmi siker volt, bekerült a Billboard 200 Top 10-ébe.

Ezt követően Selena szerepelt a Ramona és Beezus – A kaland házhoz jön című filmben, amely az egyik első szerepe volt a Disney-n kívül. Később, abban az évben Gomez & the Scene kiadta a második stúdióalbumát A Year Without Rain-t. Az album benne volt Top 5-ben a Billboard 200-as listáján és két Top 40-es slágert is eredményezett. Gomez egyre több filmben jelent meg, úgymint a Csajok Monte-Carlóban (2011) és Muppets. Gomez az együttese kíséretében később kiadta harmadik és egyben utolsó stúdióalbumát When the Sun Goes Down címmel 2011-ben. Az albumról megszületett a Love You Like a Love Song című sláger, amely 4x platinaminősítést kapott a RIAA-tól (Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége). Az album kiadását követően Gomez megerősítette, hogy zenei szünetet fog tartani, hogy a színészi karrierjére koncentrálhasson. Azután feltűnt a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (2012) és Spring Breakers – Csajok szabadon (2013) című filmekben, utóbbiban Gomez egy sokkal felnőttesebb karaktert alakított.

A zenei szünetről szóló korábbi megjegyzései ellenére, 2012 októberében Gomez megerősítette, hogy a bemutatkozó szóló albumán dolgozik. A vezető kislemez Come & Get It címmel 2013 áprilisában jelent meg. Ez volt az első Top 10-es slágere a Billboard Hot 100 listáján, és dupla platinalemez minősítést kapott a RIAA-tól. A második kislemez az albumról Slow Down címmel júniusban jelent meg. Mindkét dal a Stars Dance című, 2013. július 23-án megjelenő albumon kapott helyet. Gomez azóta bejelentette a második zenei szünet tervét a júliusi Stars Dance kiadását követően. A szórakoztatóiparban végzett munkáján kívül Gomez részt vett filantróp tevékenységekben a jótékonysági munkán és sokféle társadalmi és környezeti ügyön keresztül.  Selena UNICEF-nagykövet, a világon ő a legfiatalabb.

Gomez énekesnői és színésznői tevékenységei mellett a jótékonykodásra is komoly figyelmet szán.



Selena Gomez 27 éves
1

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Selena Gomez 27 éves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...