2020. július 12., vasárnap

Dustin Hoffman az 1960 - 70-es években.

Dustin Hoffman (Los Angeles, 1937. augusztus 8. –) kétszeres Oscar-díjas amerikai filmszínész, producer, Új-Hollywood legendás színészgenerációjának tagja.

Már gyerekként is színész akart lenni, ennek ellenére nem indult könnyen a pályája, Lee Strasberg színiiskolájában sem tartották tehetségesnek. Bostonban, majd a Broadwayen kezdett színészként dolgozni, Mike Nichols fedezte fel, ő osztotta Hoffmanra első filmszerepét a Diploma előttben. Ezért az alakításáért rögtön Oscar-díjra jelölték. Ezután olyan produkciók következtek, mint az Éjféli cowboy, a Kis nagy ember, a Szalmakutyák, a Pillangó és Az elnök emberei.

Az 1979-es Kramer kontra Kramerért megkapta az Oscart, majd az Aranyoskámban brillírozott. Az Esőember című filmben egy autista férfit játszott Tom Cruise oldalán, ezzel begyűjtötte második Oscarját. Hoffman még számos remek alkotásban játszott ezután is, ilyen A vírus, A gömb, a Sleepers - Pokoli lecke, az Amikor a farok csóválja..., A parfüm: Egy gyilkos története, a Felforgatókönyv és a Vejedre ütök, hangi adottságait a Kung-fu panda című animációs moziban kamatoztatta.








































Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dustin_Hoffman
https://www.vintag.es/2020/07/dustin-hoffman.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...