2022. május 23., hétfő

Angela Bettis amerikai színésznő.

Angela Marie Bettis (1973. január 9. -) amerikai színésznő, filmproducer és rendező. 

A texasi Austinban született, Richard Joseph Bettis és Mary Lynn Guthrie lányaként, van egy ikertestvére, Joseph Edward "Joe" Bettis. A texasi austini Westlake High Schoolban érettségizett, és a New York-i American Musical and Dramatic Academy -n végzett.

Debütáló szerepe a Franco Zeffirelli által rendezett Egy apáca szerelme című film főszerepe volt 18 évesen. Később szerepelt a The Last Best Sunday című filmben, majd Winona Rydert támogatta a Észvesztő és Kim Basingert az Áldott a gyermek című filmekben.

2002-ben Abigail Williams szerepében szerepelt a The Crucible című produkcióban a Broadway -n Laura Linney és Liam Neeson oldalán. Bettis leginkább független horrorfilmekben végzett munkáiról híres, és különösen Lucky McKee íróval/rendezővel való munkakapcsolatáról. Lucky McKee 2002-es May című filmjében nyújtott címszerepével sok rajongót szerzett. Azóta feltűnt a Lucky McKee rendezte A horror mesterei című horror-sorozat, a " Sick Girl " című epizódban, és hangját adta a Lucky McKee The Woods című filmjéhez. 2011-ben főszerepet játszott Jack Ketchum The Woman című művének Lucky McKee adaptációjában. Carrietta White -ként szerepelt a Carrie című horrorfilmben, amely Brian De Palma 1976-os klasszikusának tévére készült remake -je, amelyben az teljesítményét külön dicsérték a kritikusok. Főszerepet játszott Tobe Hooper Az eltűntek háza (Toolbox Murders) című filmjében, amely az 1978-as The Toolbox Murders című film remake-je. A Scar című krimiben is szerepelt. Vendégszerepet kapott a Dexter  televíziós sorozat ötödik évadában, mint Emily Birch, Jordan Chase első áldozata. 
























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...